Vučić šalje 13 respitora u Novi Pazar

NOVI PAZAR – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslaće sutra u Novi Pazar 10 kliničkih i 3 transportna respiratora – ekskluzivno saznaje Rtv Novi Pazar.

U jutrošnjem razgovoru predsednika Srbije, potpredsednika Vlade i ministra Rasima Ljajića u direktora Opšte bolnice Novi Pazar Meha Mahmutović, ocenjeno je da je situacija u Novom Pazaru “alarmantna”, da su građani Novog Pazara najnedisciplinovaniji u Srbiji te da su pomenuti respiratori potrebni kako bi zdravstveni sistem Novog Pazara ojačao i spremno dočekao eventualni porast zaraženih korona virusom.

Na ovaj način ojačavaju se kapaciteti za prihvata pacijenata u Novom Pazaru kako bi oni bili zbrinuti na najadekvatniji način u svom gradu i kako ne bi morali da se šalju u udaljene kliničke centre.

Podsetimo, zaključno sa jučerašnjim danom u Novom Pazaru je registrovano 12 osoba zaraženih korona virusom. Testirani su i kontakti zaraženih osoba a rezultati se čekaju.

Nadležni iz Opšte bolnice pozvali su sve građane da se pridržavaju mera Vlade Srbije i preporuka nadležnih institucija i da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO