Vučić – Svi moramo da radimo više, pokrećemo FAP našli smo partnera – video

Niš — Pre godinu i po dana počeli smo snažno, nestrpljivo, ozbiljno i odgovorno da menjamo stvari u Srbiji, rekao je lider SNS Aleksandar Vučić na mitingu u Nišu.

Srpska napredna stranka započela je u 17 sati, mitingom u niškoj hali “Čair”, predizbornu kampanju za vanredne parlamentarne izbore.


Obraćajući se onima “koji će glasati za SNS, ali i onima koji neće, kao i onima koji neće uopšte glasati”, Vučić je rekao:

“Nikome neću da govorim da glasa za nas. Neću da govorim da glasate za nas i da će teći med i mleko – neće. Biće teško. Nisam došao večeras da se udvaram bilo kome, nikome u Srbiji, jer nemam mnogo dobrih vesti”. 

Vučić je dodao da, naprotiv, ima vesti koje govore o tome da je zemlja u teškoj situaciji jer je decenijama uništavana i razarana, “jer smo prodali sve najvrednije i najbolje, od cementara do svega onoga što je bilo lako dati nekome drugom, a da novac od toga nismo videli gde je otišao, da su uništene zadruge, domaćinstva, a da za to niko nije odgovarao”.

“Onaj ko vam saopšti da se teška bolest, da se rak koji je zahvatio sve pore našeg društva, da može da se leči aspirinom ili čokoladom, taj ne govori istinu”, rekao je Vučić i dodao da u očima mnogih u Srbiji danas vidi nevericu da možemo da uradimo mnogo toga boljeg i više.

Nije mi teško da priznam da smo kao političari napravili brojne greške u prethodnom periodu, da smo svi krivi zašto nam je korupcija uzela maha, rekao je Vučić, a zatim dodao: Ali, pre godinu i po dana počeli smo snažno, nestrpljivio, ozbiljno i odgovorno da menjamo stvari u Srbiji.

“To nije bilo lako, i tek neće biti lako”, dodao je Vučić.

Niko nas neće promeniti ako ne budemo radili više i ništa neće pasti s neba, moramo sebe da promenimo i radimo više, ozbiljnije, odgovornije, izjavio je Vučić.

On je obećao da će SNS brinuti o svakom građaninu i neće praviti razliku među ljudima prema tome za koga glasaju, koje su vere.

“Hoćemo da 2015. i 2016. svi ljudi u Srbiji vide da možemo bolje i dalje, da budete ponosni na svoju zemlju. Hoćemo da imamo drugačiju, normalnu Srbiju. Vikaće oni još više u ovoj izbornoj kampanji. Praviće buku govoreći kako ništa nije dobro, a onda dođu rezultati”, rekao je Vučić.

Navodeći da je slušao kako je sve politička hajka ili marketing, ali da još nije čuo da je neko među kritičarima odgovoran za nedaće i nevolje, Vučić je podsetio da su naprednjaci svojom marljivošću obezbedili datum za pregovore, ali da je cilj uspešna i napredna Srbija.

“Da prođemo kroz teške i bolne reforme, a kada budemo sproveli reforme imaćete lako da platite porez, struju…”, poručio je Vučić Nišlijama.

Vučić je obećao večeras Nišlijama da će pravda stići ubicu njihovog mladog sugrađanina Vuka Stojiljkovića.

“Večeras stojim pred vama u Nišu, gradu u kojem je pre dve večeri ubijen jedan divan mlad čovek, Vuk Stojiljković. Uz saučešće porodici, obećavam da će pravda stići one koji su taj zločin počinili”, rekao je Vučić na početku svog govora na predizbornom skupu SNS u Nišu.

On je Nišlijama zahvalio što su pokazali, protestujući zbog tog zločina, da imaju savest veliku kao nebo i što “neće da dozvole da normalna i pristojna Srbija bude poražena”.

 

Lider naprednjaka je rekao da će u ovoj kampanji naprednjaci razgovarati sa građanima širom Srbije, da će biti svuda, jer žele da rešavaju probleme i da zato traži od građana mandat “da se borimo za narod, normalnu Srbiju, a ne da sedimo u kući i čekamo da neko drugi rešava probleme”. 

On je rekao da su naprednjaci imali hrabrosti da se uhvate u koštac sa svim onima “čije ime nisu smeli da izgovore”.

“Rekli su daleko je Evropa od nas. Otvorismo pregovore, danas sa Ruskom Federacijom imamo veći obim saradnje nego ikada, i uvećavaćemo ga. Razgovarali smo sa ličnim predstavnickom Putina da izvozimo i naše finalne proizvode, da ne izvozimo samo paradajz i jabuke, već i kompote. Ako uspemo u narednih godinu da sprovedemo reforme i zakone uveravam vas da ćete osećati boljitak, da kada smanjimo fiskalni i budžetski deficit da ćemo moći da uložimo novac u otvaranje novih radnih mesta”, kazao je Vučić.

On je najavio da će sredinom marta prvi Mercedosov autobus biti proizveden u Srbiji, Nišlijama obećao još novih fabrika, i podsetio da za FAP nije bilo rešenja 20 godina, a da sada želi da obavesti ljude u Priboju da za FAP počinje novo vreme.

Našli smo strateškog partnera koji će se sledeće nedelje predstaviti, a reč o jednoj od najmoćnijih kompanija koja će izvoziti FAP-ove proizvode po celoj Evropi”, naveo je Vučić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO