Za Svečanu akademiju tražilo se mesto više

dan_grada_svecana_akademija_01

Za praćenje programa Svečane akademije priređene u čast 552. godine od prvog pomena Novog Pazara u zvaničnim dokumentima, tražilo se mesto više. Posebna atmosfera, sjajno raspoloženje prisutnih i prigodan program obeležili su ovogodišnju svečanost. Zaslužnim Novopazarcima dodeljene su povelje i plakete a doborodošlicu gostima i čestitku građanima Novog Pazara uputio je gradonačelnik, dr Meho Mahmutović.

„Za sve nas, koji živimo u ovom gradu, ali i za sve dobronamerne ljude, jubilej Novog Pazara je izuzetno veliki događaj, koji budi posebne emocije. Naš grad ima čime da se pohvali i predstavlja sebe u najlepšem svetlu. Na svima nama je da zajednički damo doprinos toj promciji“, rekao je između ostalog Mahmutović.

Akademiji su prisustvovali potpredsednik Vlade i Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Rasim Ljajić, Vilijam Infante – koordinator UN misije u Srbiji, brojna delegacija Republike Turske predvođena potpredsednikom opštine Pendik, Remzijem Šekerom, konzul Ambasade Azerbejdžana Fuad Azizov , direktor policije Srbije Milorad Veljović, predsednici opština i brojni gradonačelnici, pripadnici Vojske Srbije, nevladinog sektora, predstavnici kulturnog i javnog života grada i regiona. Svečana akademija započela je posebno pripremljenim filmom o specifičnostima Novog Pazara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO