Zakazano suđenje policajcu Isakovu i još dvojici zbog više krivičnih dela

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu zakazao je za 4. oktobar početak suđenja trojici policajaca zbog sumnje da su 28. septembra 2022. godine zloupotrebili službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Grad Beograd i pribavili korist, kao i jer su tukli dvojicu mladića, od kojih je jedan zadobio tešku telesnu povredu, saznaje Tanjug.

Milan Isakov, Miloš Knežević i Miloš Vešović sešće na optuženičku klupu pred Odeljenjem za borbu protiv korupcije Višeg suda u Beogradu, jer su, kako se sumnja, iskorišćavanjem službenih ovlašćenja naplaćivali privatni dug Isakova za iznajmljivanje nargila oštećenima, koje su tom prilikom vezali policijskim lisicama, zlostavljali i tukli.

Optužnim predlogom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu svoj trojici okrivljenih se na teret stavljaju krivična dela zloupotreba službenog položaja, zlostavljanje i mučenje, a Milošu Vešoviću i krivično delo teška telesna povreda.

Postoji opravdana sumnja da su Isakov, Knežević i Vešović 28. septembra 2022. godine oko 23.00 časa po prethodnom dogovoru između Isakova i oštećenog B.H, odvezli službenim vozilom IV odeljenja UKP PU za Grad Beograd i sastali se sa oštećenima B.H. i M.M. na nekategorisanom putu koji vodi ka Višnjičkoj ulici, pa je B.H. predao Milanu I. tri nargile koje su od njega iznajmljivali.

Isakov im je onda, kako se sumnja, zatražio da mu predaju 1.400 dinara za korišćenje nargila kao i 100 evra za navodno polomljenu nargilu, što su oni odbili, pa im je on, kršeći Zakon o policiji, pokazao službenu značku sa službenom legitimacijom, govoreći oštećenima da se on bavi mnogo ozbiljnim poslom i da se “ne z…u sa njim”.

B.H. mu je nakon toga predao 13.000 dinara i sa drugim oštećenim krenuo da se udaljava prema svom vozilu.

Okrivljeni su, kršeći Zakon o policiji, tada zaustavili oštećene, uz povike “Policija, ruke na krov, dajte lične karte”!

Potom su ih legitimisali, vezali ih lisicama i tukli rukama i nogama po glavi i telu.

Isakov je, kako se sumnja, nakon toga zapretio oštećenima da će im, ukoliko ih budu prijavili, pozvati nekog da im stavi u auto 200-300 grama marihuane, te da će zbog toga ići na “pet godinica” u zatvor, kao i da može da pošalje nekoga da im maltretira roditelje.

Takođe je, kako se sumnja, rekao oštećenima da imaju sreće jer oni inače seku prste i noseve…

Nakon toga, Isakov je iz džepa trenerke M.M. izvadio i prisvojio za sebe 10.000 dinara, a potom je tražio od B.H. da mu preda svoj novčanik iz kojeg je on uzeo još 18.000 dinara.

Vešović je, kako se sumnja, tom prilikom, teško telesno povredio B.H. u vidu rascepa bubne opne sa leve strane, zadavši mu udarce rukama u glavu.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO