Zaljubi se u Novi Pazar

zaljubi se u NP

 

Grad Novi Pazar predstavio je danas slogan „Zaljubi se u Novi Pazar“ i logo pod kojima će u sledećem periodu sprovoditi projekat „Novopazarski način života“, koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES.

Ovaj projekat ima za cilj promociju grada Novog Pazara kao jedinstvenog mesta harmonije različitosti, bogate kulturno-istorijske ponude,  kulinarske tradicije, sa posebnim naglaskom da je Novi Pazar grad mladih i idealna turistička destinacija za sve one koji žele dobar provod.

Glasanje za logotip i moto projekta bilo je organizovano za sve građane na zvaničnom veb sajtu grada, a rezultati su simbolično predstavljeni danas, na Dan zaljubljenih. U okviru projekta biće izrađene turistička mapa i brošure o Novom Pazaru, a tokom proleća biće organizovan promotivni karavan u devet gradova Srbije, gde će biti predstavljena kulturna i turistička ponuda ovog grada. Bolja promocija Novog Pazara kao turističke destinacije trebalo bi da utiče na poboljšanje imidža grada kao i povećanje broja posetilaca, što će pomoći razvoju ugostiteljstva ovog kraja.

„Izrada logotipa projekta je prvi korak u predstavljanju specificnog duha pazarskog načina života. Želja nam je da svi posetioci pri prvom dolasku u naš grad dožive jedinstveno iskustvo i  zaljube se u novopazarski način života“, rekla je Fatima Durović, grafička dizajnerka i autorka odabranog logotipa. „Sam logotip koji danas predstavljamo je estetski jednostavan i moderan. U koloru je vedar, a po motivu sugeriše na ljubav, jedinstvo, mlade. Volela bih da naši sugrađani prihvate logotip i slogan i da svi zajedno budemo deo promocije našeg grada.”

Evropska unija finansijski podržava Program evropskog partnerstva sa opštinama – EU PROGRES, sa 14,1 milion evra, Vlada Švajcarske sa 2,5 miliona evra, dok Vlada Republike Srbije učestvuje sa 1,5 milion evra. EU PROGRES ima za cilj da podrži društveno-ekonomski razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije. Više detalja o Programu možete pronaći na web strani.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO