Zdravko Čolić pjeva o svome Sarajevu

Novi album Zdravka Čolića “Vatra i barut” bit će objavljen u drugoj polovini novembra. Četrnaesti studijski materijal megazvijezde sadrži dvanaest pjesama, za koje su većinu tekstova pisali Momčilo Bajagić Bajaga i Marina Tucaković uz učešće samog Čole. Produkciju i aranžmane radio je provjereni Zdravkov saradnički tandem Voja Aralica i Nikša Bratoš.

Cola Sarajevo

Londonski studiji

Slavni pjevač je od dvanaest komponirao devet pjesama – “Esma”, “Vatra i barut”, “Sarajevo”, “Ljubiti”, “Opušteno skroz”, “Šok šok”, “Ne govori mi da me više ne voliš”, “Slavljenička” i “Rio”…  Novi saradnici na ovom albumu su kantautori iz Zagreba Antonija Šola, koja potpisuje “Što ti dadoh”, odnosno Bruno Kovačić s numerom “Samo pričaj”, te Maya Sar iz Sarajeva s kompozicijom “Zar se nismo shvatili”.

Tekst za pjesmu “Sarajevo”, uz Čolinu sugestiju, napisao je Bajaga, a, kako saznajemo, korišteni su i stihovi velikog pjesnika Duška Trifunovića. Prema našim informacijama, pjesma počinje čuvenom uvodnom špicom Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984., koju je i tada otpjevao upravo Čola.

“Vatru i barut” Čola je snimao u studiju “Strongroom” u Londonu, gdje su radile i brojne muzičke zvijezde, među kojima su i Erik Klepton (Eric Clapton), Robi Vilijams (Robbie Williams),  “Radiohead”, “The Spice Girls”, Grejs Džons (Grace Jones) i brojni drugi. I postprodukciju materijala Čola je radio u britanskoj prijestonici u “Air” studiju.

Evropska turneja

Uskoro će biti objelodanjeni termini promocije CD-a, a za sada je poznato da će u okviru svoje evropske turneje Čola nastupiti u Štutgartu (2. novembar), Cirihu (16. novembar), Minhenu (23. novembar) i u Beču (7. decembar).

Gost Vlatko Stefanovski

Na Čolinom novom albumu gostovao je Vlatko Stefanovski, koji je svojim gitarskim bravurama obojio naslovnu “Vatra i barut” i numeru Maye Sar “Zar se nismo shvatili”.

 

Izvor: Dnevni avaz

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO