Život posvetio kulturi Aladin Imamović

hor djulistan
NASTUPAJU PO CELOM SVETU> Hor }ulistan

Osnivač je u Evropi poznatog hora Đulistan i Internacionalnog muzičkog festivala Stari grad

ako još mlad i nije ni političar, ni biznismen, Aladin Imamović (32) je, bez sumnje, jedan od najpoznatijih, a mnogi će reći i najcenjenijih Novopazaraca.
Ovaj talentovani mladić, koji se pre svega bavi mladima i kulturom, sinonim je brojnih kulturnih događanja u gradu na Raški, povezivanja mladih ovoga kraja sa vršnjacima iz drugih delova Srbije i bivše Jugoslavije, raznih sportskih aktivnosti, muzičkih svečanosti…
Za Aladinovo ime, između ostalog, vezani su: osnivanje čuvenog hora Đulistan, organizacija muzičkog festivala Stari grad, učešće Novopazaraca na festivalima širom bivše Jugoslavije, književno stvaralaštvo, mediji, pisanje… Tvorac je u himne Fudbalskog kluba Novi Pazar…

 

aladin imamovic

Kao srednjoškolac, zamišljao je sebe, kako kaže, u belom mantilu, studirao je medicinu i psihologiju, ali su ga raznovrsna interesovanja odvela na drugu stranu, u druge oblasti u kojima se već osam godina uspešno ostvaruje.
Iako vrlo elokventan i razborit mladić, Aladin je skroman i nerado priča o sebi, a uspeh uglavnom pripisuje svojim prijateljima i mladim Novopazarcima bez čije pomoći i razumevanja njegove ideje ne bi imale smisla.
U težnji da očuva bošnjačku duhovnu tradiciju, osnovao hor Đulistan (bašta ruža) koji na savremen način izvodi islamske duhovne pesme ilahije i sevdalinke. Članovi Đulistana imaju više od 400 nastupa u zemlji i inostranstvu, Aladin je vođa hora, tekstopisac, aranžer, kompozitor… Na Balkanskom festivalu duhovne muzike u Bugojnu, Aladinova pesma Smiraj srca mog u izvođenju hora Đulistan proglašena je za najbolju duhovnu kompoziciju ovim prostorima u poslednjih pet godina. Nastupali su u celoj bivšoj Jugoslaviji, Turskoj, Austriji, Nemačkoj, Luksemburgu, za njih su čuli i u Ujedinjenim nacijama… Očekuju ih gostovanja u Libiji, Londonu, Njujorku…
Druga velika ljubav Aladina Imamovića je muzički festival Stari grad u Novom Pazaru koji se održava krajem jula i čiji je on alfa i omega.

 

 

fk np

U početku smo mislili da to bude festival Novog Pazara i okoline, posle sedam godina, ovde učestvuju takmičari iz svih bivših JU-republika, Turske, Bugarske, Albanije, Rumunije…. Festival je odavno postao internacionalni, direktan prenos vrši se u više zemalja, a pobenici postaju zvezde sa zavidnom muzičkom karijerom. Iduće godine Stari grad će biti još bolji i jedna od najvećih muzičkih atrakcija na Balkanu – kaže Aladin.

Himna
Za 82 godina postojanja, Fudbalski klub Novi Pazar, član Prve lige Srbije, nije imao svoju himnu, od nedavno je ima, napisao je Imamović.
Želeo sam da kroz muzičku priču dam svoj doprinos FK “Novi Pazar” koji je svojevrstan brend našeg grada. Pesmu je, u pratnji hora Đulistan otpevao Nermin Čarovac, srećan sam što su pesmu za kratko vreme prihvatili svi navijači i svi u klubu i gradu. Nadam se da će moja himna biti dobar vetar u leđa našim fudbalerima u borbi za Super-ligu Srbije – kaže Aladin.

 

Posao
Aladin poslednjih godina radi u Gradskoj upravi koja će mu, kako se nada, omogućiti da realizuje još mnoge projekte.
Želja mi je da sve što je lepo i progresivno u ovom gradu stigne i do drugih u Srbiji, bivšoj Jugoslaviji i Evropi. Želim da maksimalno doprinesem boljitku Novog Pazara i njegovoj što boljoj poziciji među gradovima u Srbiji i na Balkanu – dodaje ovaj mladi umetnik i entuzijasta.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO