ZUKORLIĆ ČESTITAO POBJEDU KANDIDATU CHP: U SPP-u imate iskrene prijatelje spremne na saradnju

Poštovani gradonačelniče Imamoğlu, u svoje lično ime i ime Stranke pravde i pomirenja te Bošnjaka Sandžaka, upućujem Vam bratske i srdačne čestitke na briljantnoj ovjeri pobjede na proteklim izborima za gradonačelnika Istanbula.

Povjerenje koje ste dobili od dominantnog broja Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka i Bosne dokazuje da Vaš izbor za gradonačelnika Istanbula navješćuje još intenzivniju brigu o našoj braći te osjećaj za probleme s kojima se svakodnevno susreću.

Istanbul, kao svjetska metropola u kojoj se prožimaju kulture i civilizacije, uvijek je znao da prepozna prave vrijedosti i ukaže povjerenje onima koji su dostojni i sposobni da budu nosioci i pokretači promjena, razvoja i kreiranja novih društvenih tokova, što u ovome trenutku toliko treba cijelome čovječanstvu.

Vjerujemo da ćete svoj mandat na poziciji gradonačelnika ove metropole usmjeriti ka osnaživanju individualnih i kolektivnih prava svih građana i zajednica, te da će Bošnjaci Istanbula u Vama imati iskrenog prijatelja, podršku i oslonac za afirmaciju vlastitog identiteta, promociju kulturne baštine i integrisanje u kosmopolitski duh Istanbula.

U tom duhu, želim Vam puno uspjeha u radu na opću korist građana Istanbula kao i cijele Turske, uz poruku da u nama Bošnjacima Sandžaka, Stranci pravde i pomirenja i meni lično imate iskrene prijatelje spremne na saradnju na obostranu korist naših naroda.

Mahuz selami,

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja

Narodni poslanik

Akademik Muamer Zukorlić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO