Zukorlić prijavio suprugu sandžačkog gazije Envera Škrijelja policiji // FOTO I VIDEO

Danas u ranim jutarnjim satima pripadnici Pu Novi Pazar po prijavi Muamera Zukorlića priveli su sandžačkog gaziju i bivšeg najbližeg prijatelja Muamera Zukolića, Envera Škrijelja Elju, njegovu suprugu i sina na saslušanje koje je trajalo sat vremena.

Nejasan je razlog zbog koga je Zukorlić prijavio svog prijatelja i njegovu suprugu koji je bdio nad njime punih dvadeset godina.

Enver Škrijelj sa suprugom i prijateljima izlazi iz Pu Novi Pazar
Enver Škrijelj sa suprugom i prijateljima izlazi iz Pu Novi Pazar

Generalni sekratar BDZ Šerif Marukić nakon saslušanja u izjavi za medije rekao je da je danas  “dvadeset i peti dan nasilja i nepravde nad televizijom jedinstvo dosad je skoro većina radnika televizije jedinstvo uključujući  i mene privedena na ssaslušanja u PU Novi Pazar još niko od nasilnika koji su uzurpirali TV jedinstvo nije priveden”.

Marukić je dodao da se nada da je javnosti sada jasno zašto je on na početku svega ovoga rekao da sumnja na pojedince iz PU Novi Pazar jer kako kaže“ako se sećate njihove izjave da prilikom upada u prostorije televizije Jedinstvo nije bilo kršenja javnog reda i mira”.

Generalni sekratar BDZ Šerif Marukić podsetio je da je Enver Šrkijelj najbliži saradnik Muamera Zukorlića i dodao da je Šrkijelj ranjen u Tutinu u odbrani Vakufa islasmske zajednice a kome je kako tvrdi Marukić ćerka isterana iz medrese a on sa posla zbog podrške Emiru Elfiću.

RANJAVANJE ENVERA ŠKRIJELJA 2007 GODINE
RANJAVANJE ENVERA ŠKRIJELJA 2007 GODINE

 

Marukić je rekao da se radi o jednom porodičnom privođenju i dodao da on kako kaže “razumem lično prijateljstvo gospodina Terzića sa Zukorlićem i cenim to i poštujem ali očekujemo od policije da policija profesionalno radi svoj posao”.

Podsetimo Enver Šrkijelj ranjen je u Tutinu od strane pripadnika Adema Zilkića na placu koji je bio predviđen za izgradnju medrese Islamske zajednice u Srbiji, nakon čega je podlegao teškim povredama noge, posledice su vidljive i dan danas.

 

[jwplayer mediaid=”3683”]

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO