Asmir Begović, novi golman prvaka Engleske

Asmir Begović novi je golman londonskog Chelseaja, prvaka Engleske i kluba na čijoj klupi sjedi najkarizmatičnija osoba trenutno u fudbalskom svijetu. Naravno riječ je o portugalskom menadžeru Joseu Mourinhu, a sama činjenica da ste na njegovom spisku želja posebno je dostignuće za svakog ko hljeb zarađuje gurajući bubamaru po travnatim površinama širom Evrope i svijeta. 
Klub iz centralnog dijela prijestolnice Engleske ovog ljeta napustio je legendarni golman Plavaca Petr Čech, koji će ostati stanovnik Londona, ali će u narednoj sezoni nositi dres rivala sa sjevera – Arsenala. Čech je Chelsea napustio upravo jer nije želio grijati klupu, a njegovo mjesto u prvih 11 zauzeo je jedan od najtalentiranijih i bez ikakve sumnje najboljih golmana svijeta – Thibaut Courtois. 
Upravo zbog činjenice da je golman kvaliteta Čecha, a koji je uz to i legenda ekipe sa Stamford Bridgea, izgubio mjesto u prvih 11 zbog fantastičnog Belgijanca, izaziva zabrinutost među fudbalskim zaljubljenicima u Bosni i Hercegovini. 

Asmir Begović je bez ikakve sumnje izuzetno kvalitetan golman, golman koji je više puta potcrtao da mu je cilj da brani i kako se zbog toga i zadržao duže u Stoke Cityju, pa se nadamo kako će i pored fantastičnog Courtoisa imati priliku da se predstavi publici na Stamford Bridgeu. 
Nema sumnje kako će Courtois biti prvi Mourinhov izbor na početku sezone, te da će Begović morati strpljivo čekati svoju priliku i skupljati minute u FA Cupu i Liga kupu. Fudbal je igra u kojoj vam niko ne može garantirati minute, a posebno to ne radi stručnjak Mourinhovih karakteristika. Begović se sada mora naoružati strpljenjem i čekati svoju priliku, a s Chelseajem će, bio prvi ili drugi golman, sigurno već od samog početka krenuti u žetvu trofeja.
Izvor: Radiosarajevo.ba

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO