Naslovna Sport Bibić pred SP u krosu: Da što bolje pariramo u štafeti

Bibić pred SP u krosu: Da što bolje pariramo u štafeti

bibic-pred-sp-u-krosu:-da-sto-bolje-pariramo-u-stafeti
Bibić pred SP u krosu: Da što bolje pariramo u štafeti

Novopazarski atletičar Elzan Bibić rekao je danas da će sa ostalima iz mešovite seniorske štafete Srbije pokušati da što bolje parira najboljim selekcijama na Svetskom kros prvenstvu u Beogradu.

“Potrudićemo se da što bolje pariramo Afrikancima. Oni su neprikosnoveni na ovakvim krosevima. Nadam se plasmanu među deset najboljih štafeta, iako još ne znam ko će nam biti rivali. Prvi put trčim tu disciplinu. Stazu u Parku prijateljstva na Ušću upoznao sam tokom nedavnog Belog krosa. Nije laka, ali daćemo sve od sebe”, rekao je Bibić.

Atletska reprezentacija Srbije retko učestvuje na Svetskim kros prvenstvima, a prvi put će imati miks štafetu u seniorskoj konkurenciji.

Deonicu od osam kilometara podeliće Bibić, Teodora Simović, Nikola Raičević i Milica Tomašević, koji će pretrčati po dva kilometra.

“U neku ruku, ta štafeta bila je moja i ideja selektora Edina Zukovića. Nisam se posebno spremao za ovo takmičenje, ali nisam želeo ni da ga propustim jer smo domaćini. Biće to veliko iskustvo. U mom fokusu je sezona na stazi. U planu je norma na 5.000 metara za ovogodišnje Evropsko prvenstvo u Rimu i Olimpijske igre u Parizu”, otkrio je Bibić.

Svetsko kros prvenstvo u Beogradu biće održano u subotu, 30. marta. Štafetna miks trka zakazana je za 12.15.

M. Minić

The post Bibić pred SP u krosu: Da što bolje pariramo u štafeti appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

Exit mobile version