Biševac: Pitanje je da li će FKNP nastaviti dalje takmičenje

Obilazeći radove na Atletskom stadionu u Novom Pazaru gradonačelnik Nihat Biševac rekao je da će taj objekat spremno dočekati sportiste za prvo veliko atletsko takmičenje u ovom gradu. Komentarišući situaciju u fudbalskom klubu Biševac je rekao da kako sada stvari stoje pitanje je da li klub može nastaviti takmičenje i u Prvoj ligi Srbije.

Prvi čovjek Novog Pazara Nihat Biševac kaže da je alarmantna situacija u ovdašnjem fudbalskom klubu, dugovanja se kaže on iz dana u dan uvećavaju a novca u gradskoj kasi za te namene više nema. Biševac ističe da je pitanje da li će fudbalski klub Novi Pazar  nastaviti takmičenje i u Prvoj ligi Srbije.

“Moram reći da je situacija u fudbalskom klubu veoma teška. Dugovi kluba su mnogo veliki. Grad Novi Pazar je mislio da se sa lakoćom može nastaviti takmičenje u Prvoj ligi. Napravljena je bila finansijska konstrukcija koju smo i zatvorili. Međutim, ovih dana pojavljuju se nove sudske presude, nova dugovanja koja mi nismo planirali. Mi se pitamo do kada će dugovanja rasti I nove presude stizati. Grad Novi Pazar je u ozbiljnoj dilemi da li će imati novčanih sredstava da nastavi takmičenje. Tužbe nam dolaze od nekih igrača koji niti jednu utakmicu nisu odigrali za naš klub. U predhodnom periodu grad Novi Pazar izdvajajo je značajna sredstva za fudbalski klub, veliku pomoć pružali su I naši privrednici. Novim zakonom o sportu moguće je izdvajati samo 20% sredstava za klub. Mnogi privrednici više nisu spremni da plaćaju klubu obaveze koje sui m pristigle. Situacija je veoma teška. Postavlja se pitanje da li će fudbalski klub Novi Pazar nastaviti takmičenje u Prvoj ligi”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO