Dežer najavio još jedan ciklus dugoročne podrške Novom Pazaru

poseta_de_zer_02

Šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ambasador Vensan Dežer, sastao se, u okviru trodnevne posete jugozapadnoj Srbiji , sa gradonačelnikom Novog Pazara, dr Mehom Mahmutovićem. Prilikom posete, Mahmutoviću je uručen ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za nabavku vozila za JKP „Vodovod i kanalizacija“. Ambasador Dežer je potom obišao Jedinstveni šalter za podršku biznisu i izdavanje građevinskih dozvola, kao jedan od projekata čiju su realizaciju na području Novog Pazara , finansijski omogućili EU Progres i Vlada Švajcarske. Projektom je predviđeno da svi zainteresovani građani ali i investitori na jednom mestu i u najkraćem mogućem roku dođu do lokacijskih, građevinskih i svih drugih neophodnih dozvola.

poseta_de_zer_03

„Ukupno realizujemo na ovom području dvadeset sedam različitih projekata. O nekim novim oblicima saradnje, takođe je bilo reči. Izdavanje građevinske dozvole u Srbiji traje od šest mececi do godinu dana, a ovaj šalter će to značajno ubrzati”, rekao je Dežer tokom posete.

Gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović istakao je da je dosadašnja podrška Švajcarske i EU Progresa gradu, dala izuzetne rezultate na planu poboljšanja uslova življenja građana. On je najavio novi višegodišnji ciklus partnerstva sa EU Progresom, odnosno realizaciju niza novih projekata.

poseta_de_zer_06

„Zahvalnost i EU Progresu i Vladi Švajcarske je ogromna i na ličnom i na nivou dužnosti gradonačelnika koju obavljam. Rezultati saradnje, odnosno podrške koju nam pružaju su zaista vidljivi, a njihova namera da saradnju prošire i na neka nova polja, potvrđuje da opravdavamo ukazano poverenje. Jedinstveni šalter koji danas otvaramo samo je deo zajedničkih aktivnosti, ali i izuzetno važan projekat koji nam stvara prostor heophodan za nove korake u aktivnostima dovođenja stranih investitora u Novi Pazar. To je kako sam u više navrata rekao naš najteži, ali i primarni zadatak“, naglasio je prvi ćovek Novog Pazara, u zvaničnom obraćanju javnosti povodom posete NJ.E. Vensana Dežera.

poseta_de_zer_04

Diplomata je, boraveći u Novom Pazaru, sa gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem obišao Centar za dnevni boravak polaznika Društva mentalno nedovoljno razvijenih lica i novopazarsku Gimnaziju.

poseta_de_zer_08

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO