Gradski park – pluća Novog Pazara (video)

Neosvetljen,nebezbedan za sugrađane koji su njime prolazili,često pun pasa lutalica i smeća,bio je gradski park godinama unazad. Bio je sve osim parka. Ova slika pre godinu dana,na inicijativu lokalne samouprave,stručnih arhitekata I JKP “Čistoća” danas izgleda potpuno drugačije.

“Projekat uređenja gradskog parka nije uopšte bilo lako realizovati a nije bio ni jeftin ali smo uspeli da ga sprovedemo na zadovoljstvo svih građana a I nas koji smo radili na njemu “ rekao je direktor novopazarskog JKP”Gradska čistoća” Hivzo Škrijelj.

On je akcenat stavio na deo projekta koji nije bio u planu a to je sistem za snabdevanje vodom kompletnog parka gde je ugrađeno 1.800 metara cevovoda tako da se navodnjava svaki kvadratni metar zelene povrsine.Po njegovim rečima za kompletno uređenje parka utrošeno je 11 miliona dinara.

Radnici ovog JKP svakodnevno rade na održavanju i uređenju parka ali pohvale idu i građanima Novog Pazara koji ne bacajući smeće,papire,ne lomeći klupe doprinose da on ostane lep i čist. Penzioneri najčeše slobodno vreme provode u parku i kako kažu,to je mesto gde se baš prijatno osećaju i upućuju sve pohvale inicijatorima i svima koji su doprineli da ovaj deo grada izleda kao prava oaza.

Ovih dana,kako najavljuje Škrijelj,radnici Čistoće počeće sa sređivanjem parka , košenjem trave, sadnjom cveća i drugih sadnica ,a na svim građanima je da to čuvaju i uživaju u zajedničkom parku kakav nema čak ni većina drugih gradova u Srbiji.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO