Krivične prijave zbog nelegalne gradnje

Novi Pazar – Lokalna samouprava podnela je krivične prijave za izvođenje građevinskih radova bez dozvole, za povredu službenog znaka i zauzeće površine javne namene povodom nelegalne gradnje koja se ovih dana izvodi na Gradskom trgu u Novom Pazaru. Prema riječima nadležnih iz Gradske uprave Novog Pazara, gradnja se izvodi na površini javne namene na Gradskom trgu, i ističu da ti radovi ometaju zakupce zemljišta koji zakonito koriste lokale ispred objekta koji se nelagalno gradi, te zakupce koji redovno izmiruju svoje obaveze prema gradu.

Iz gradske uprave Novog Pazara ističu da pomenute zakupce niko nije konsultovao niti obavijestio o gradnji iznad njihovih objekata, već da je izvođač pozvao zakupce da snose dio troškova za izgradnju. Predstavnici Gradske uprave ističu da će i u buduće raditi da se zakoni primjenjuju jednako prema svima.

Građani Novog Pazara sa kojima je razgovarala ekipa Radio televizije Novi Pazar osudili su nelegalnu gradnju, i podržali mere koje je sprovela Gradska uprava.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO