Leković: SDA pokušava da manipuliše građanima

lekovic„Današnje zasedanje Skupštine grada održano je u skladu sa Zakonom i poslovnikom, a tvrdnje predstavnika SDA Sandžaka predstavljaju još jedan pokušaj manipulacije i zbunjivanja građana iznošenjem laži“, rekao je sekretar Skupštine grada Novog Pazara Almir Leković ,istakavši da je odborniku Kenanu Duljiću zakonito verifikovan mandant na današnjem skupštinskom zasedanju.

“U članu 56, Zakona o lokalnim izborima predviđeno je da u verifikaciji mandata odbornika mogu učestvovati i oni, koji su dobili uverenje od Izborne komisije o dodeli mandata. Pored elementarnog nepoznavanja Zakona, radi se i o manipulaciji lažnim i neistinitim tvrdnjama, kako bi se ostvarili nejasni ciljevi. Sve te aspiracije neće dovesti do boljitka u funkcionisanju Skupštine od strane predstavnika SDA”, kaže Leković.

Odgovarajući na tvrdnje iznete na konferenciji SDA Sandžaka da je i sednica Izborne komisije na kojoj je doneta odluka o dodeljivanju mandata odborniku sa liste Sandžačke narodne partije sporna i da  uverenje koje je izborna komisija izdala nije pravno valjano Leković je rekao da se radi o tehničkoj greški.

„Tu se radi o tehničkoj greški, koja je uočena na samoj sednici Izborne komisije, što je verifikovano zapisnikom o radu Izborne komisije. Greška je na licu mesta ispravljena, a budući da je i Zakonom propisano da se takve greške ispravljaju u trenutku uočavanja nema osnova da se radi o nezakonitom uverenju od strane Izborne komisije grada, ali predstavnici SDA nisu učestvovali u radu današnje Skupštine i nisu mogli to da uoče “, rekao je Leković.

Leković je komentarisao i izjavu da, kako je rečeno na konferenciji za novinare SDA Sandžaka, vladajuća struktura u  Novom Pazaru razmišlja jedino o svom opstanku na vlast umesto da stavi akcenat na rešenje nagomilanih problema u gradu.

„Zaostale zarade i sva potraživanja prema gradu, kao i svi dugovi, koji postoje su rezultat rada vlasti u kojoj je jedini nosilac bila SDA i takvo smo stanje mi zatekli 2008. godine. Nemam komentar na izjave ljudi, koji su i doveli do do ovakvog stanja u kakvom se nalazimo. U prilog tome govori činjenica da su predstavnici SDA dok su učestvovali u vlasti, tražili da koriste najskuplje službene telephone na tržištu, a nakon prestanka funkcija te iste telefone neće da vrate , pa su sada građani dužni da ih plaćaju“, dodao je Leković.

Leković je istakao da lokalna vlast radi u skladu sa Zakonom i da će uvek biti ekpeditivna, kao i da o tome svedoči zasedanje Gradskog veća, koje je trajalo do 23 sata, a nastavljeno sutradan. On je rekao da će sednica Skupštine biti zakazana i za nedelju dana, koja će se kao i sve naredne biti održane u skaldu sa Zakonom.
„Nećemo dozvoliti da se uvede prinudna uprava, što je želja nekih odbornika koji su zamrzli svoj status“, rekao je Leković.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO