Mavrić podneo krivičnu prijavu protiv Zukorlića! FOTO

Novi Pazar – Direktor RTV Novi Pazar Denis Mavrić, koji je sa konzorcijumom koji predvodi i potencijalni kupac, podneo je danas krivičnu prijavu protiv drugog zainteresovanog za kupovinu Muhameda Zukorlića, za kako tvrdi, iznošenje lažnih informacija u medijima.

   
 Brat muftije Muamera Zukorlića Muhamed dostavio je Agenciji za privatizaciju i Policijskoj upravi pismo, koje su preneli i mediji bliski Islamskoj zajednici u Srbiji, u kome optužuje Mavrića da je skrivao podatke o stvarnoj vrednosti preduzeća, kako bi se negativno uticalo na zainteresovanost mogućih kupaca.
“Prodajna dokumentacija koja je dostavljena učesnicima u postupku za kupovinu na uvid, predstavlja da preduzeće, koje je na aukciji ima 82 zaposlena da bi se u postupku aukcije ispostavilo da „JP Novi Pazar“ ima 57 zaposlenih na koji način se stvorila lažna slika”, navodi Zukorlić.
Mavrić objašnjava da je krajem 2014. godine u trenutku rada procene kapitala RTV Novi Pazar zapošljavala 82 zaposlena, ali da je kasnije urađen socijalni program.
“Socijalni program je obavljen vreoma transparentno i 4. avgusta smo objavili da je smanjen broj radnika za 24. Sve se to dešavalo se u Agenciji za privatizaciju i pred Misijom OEBS”, kazao je Mavrić.
Zukorlić navodi da je prema raspoloživim podacima i auto sa kojim se Denis Mavrić dovezao u Agenciju za privatizaciju vlasništvo Regionalne televizije i da podataka o tom automobilu nema na spisku imovine preduzeća.  
“Postoje indicije da je na sličan način i zgrada Regionalne televizije („JP Novi Pazar“) privremeno uklonjena sa spiska imovine preduzeća kako bi se prividno obezvredila imovina preduzeća i potencijalni kupci odustali od učešća u privatizaciji”, ističe Zukorlić.
Mavrić je izričit da je reč o gnusnim lažima.
“U Beograd sam putovao svojim vozilom. Imam dokaz za to. Vozilo koji je, zapravo, predmet njegovih laži uopšte nije registrovano i ne može se voziti. Što se zgrade Regionalne radio-televizije tiče ona nikad nije bila vlasništvo JPI Novi Pazar. Dostavio sam danas Sudu dokaz da su i zemljište i zgrada u vlasništvu Grada Novog Pazara”, kazao je Mavrić.
On je uzvratio na optužbe dostavljajući medijima brojnu dokumentaciju koja kako tvrdi dokazuje da je Zukorlić u Bosni kažnjavan za neovlašćeno nošenje oružja bez odobrenja i za neplaćanje zakupa objekat koje je koristio, kao i alimentacije bivšoj supruzi.
“Razlog okupljanja konzorcijuma je upravo taj što ne možemo da dozvolimo da Muhamed Zukorlić, brat muftije Zukorlića, koji je u Bosni više puta osuđivan dođe u posed jedinog slobodnog medija u Sandžaku. Ukoliko bi se to desilo onda bi, verovatno u Sandžaku nastao medijski mrak, jer bi porodica Zukorlić zaokružila kompletan medijski prostor”, objasnio je Mavrić.
U Novom Pazaru s dozvolom radi još jedino lokalna TV Sandžak, smeštena na Internacionalnom univerzitetu, kojim upravlja muftija Muamer Zukorlić. Međutim, Islamska zajednica u Srbiji ima veliki uticaj i na agenciju Sana, mesečnik Glas islama, radio Ref ref, kao i na više portala.
Bivša supruga Muhameda Zukorlića Elvira Alić u svom mejlu potvrdila je informacije do kojih je došao Mavrić.
“Poštovani, trenutno se vodi spor protiv Muhameda Zukorlića, od strane Kantonalnog centra za socijalni rad Sarajevo, a odnosi se na nepoštovanje sudske presude o izdržavanju malodobne dece. Uvidom u podatke službe socijalne zaštite općine Novo Sarajevo, imenovani je dostavio potvrdu da je zaposlenik IZ u Srbiji kao tehničko lice sa mesečnom platom u

iznosu oko 150 eur. Naime, protiv imenovanog su pred nadležnim institucijama BIH pokrenuti sudski procesi po raznim osnovama I krivičnim delima za koje postoji i nekoliko pravosnažnih presuda. Jedne od njih su nedozvoljeno držanje oružja, dug u iznosu 30.000 KM vakufu Gazi-Husrev-bega. Zbog interesa istrage, ne mogu Vam proslediti više informacija”, navodi Elvira Alić.
Mavrić se pita kako neko ko ima platu od oko 150 evra može da kupi televiziju.
“ Televizija košta toliko da bi on morao 50 godina da radi da je kupi po početnoj ceni, ako toliko zarađuje”, kaže Mavrić i ističe da će dati sve od sebe da osoba koja ne plaća alimentaciju svojoj deci i zakupe objekata, ne dođe u posed jedne ozbiljne institucije.
Javno preduzeće za informisanje Novi Pazar, u čijem sastavu posluje i Regionalna televizija, trebalo je dabas da dobije novog vlasnika. Agencija za privatizaciju oglasila je prodaju sto odsto kapitala.

Medjutim prema pisanjima medija proces je odložen.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO