Predsednik UO Agencije za privatizaciju pod istragom zbog korupcije

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je nekoliko postupaka protiv Muamera Redžovića, prvog čoveka Agencije za privatizaciju i savetnika ministra finansija Dušana Vujovića, zbog sumnje da je prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije, saopštila je danas Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK.
Kako je navedno u saopštenju, Agenciji proverava da li je Redžović na vreme preneo svoje funkcije u preduzećima “Evropa” i “EU-Incotex” na drugo, nepovezano lice.

 

Redžović je juna 2014. postao predsednik upravnog odbora Agencije za privatizaciju, a savetnik ministra finansija u septembru 2014. Na osnovu podataka Agencije za privredne registre (APR) koje je sakupio KRIK, Redžović se odrekao funkcija u svojim privatnim kompanijama tek pre nedelju dana.

 

Agencija za borbu protiv korupcije potvrdila je KRIK-u da Redžović nije prijavio akcije i udele u kompanijama koje su u njegovom vlasništvu zbog čega je početkom jula otpočela kontrolu izveštaja o imovini i prihodima.

 

Predmet kontrole je i to što Redžović nije u zakonskom roku obavestio Agenciju da je prorektor za razvoj na Univerzitetu u Novom Pazaru, saopštio je KRIK.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO