Predsjednik Erdogan srdačno pozdravio delegaciju iz Sandžaka na međunarodnom događaju u Istanbulu

Najnovije Politika  Predsjednik Erdogan srdačno pozdravio delegaciju iz Sandžaka na međunarodnom događaju u Istanbulu 22/05/202322/05/20233 Views ČITAJ MIU Istanbulu je pod organizacijom Ak Partije, održan Veliki balkanski susret koji je okupio značajne zvaničnike i predstavnike regije Balkana, kao i političare iz Turske. Na ovom događaju se posebno istaknula polotička delegacija iz Sandžaka, prenosi Rtv Novi Pazar.

Predsjednik Turske, srdačno je pozdravio prisutne goste na svečanosti te im uručio  poklone kao znak poštovanja.

U svom govoru, predsjednik Erdogan je naglasio: “Turska ima stotine miliona prijatelja širom svijeta koji vežu nade uz nas, bez obzira na vjeru i boju kože.” Njegove riječi su istakle važnost međunarodnog prijateljstva i saradnje, nezavisno o različitostima.

Također, predsjednik Erdogan je iskoristio priliku da se osvrne na situaciju u Bosni i Hercegovini, izražavajući svoju zabrinutost. Podsjetio je na nedostatak međunarodne reakcije tokom genocida u Srebrenici i drugih masakara na Balkanu. Dodao je da se trenutno još uvijek zatvaraju oči pred napadima na muslimane širom svijeta.

Predsjednik Erdogan je naglasio potrebu preduzimanja  mjera kako bi se zaštitila ljudska prava i osigurala sigurnost svih pojedinaca, bez obzira na njihovu vjeru ili nacionalnost.
Dio sa Velikog balkanskog susreta iz Istanbula, prenosila je Radio Tv Novi Pazar. U nastavku pogledajte video i razgovor koji je Galib Gicić na skupu obavio sa Tarikom Rupićem:

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO