Rugovac: Na pobedu protiv Vojvodine u Kupu Srbije (subota, 18.00)

Odbojkaši Novog Pazara gostuju novosadskoj Vojvodini, u utakmici osmine finala Kupa Srbije.

“Vojvodina je i dalje institucija, iako nisu što su bili ranije. Možda jesu favoriti, ali mi idemo na pobedu. Nema razloga da se ustručavamo. Maksimalno smo spremni. Igrači jedva čekaju da se dokažu. Sve teče u dobrom pravcu”, rekao je novi trener Pazaraca Almir Rugovac.

On je na pazarskoj klupi nasledio do ove sezone igrača i trenera Aldina Zoranića, koji će i dalje pokrivati poziciju libera.

Novi Pazar je zadržao tim iz takmičarske 2022/23, ne računajući odlazak na školovanje u SAD srednjeg blokera Harisa Delića.

Rugovac može da se osloni i na pojačanja, a to su srednjaci Aleksa Ćibić i Ivan Mandić, kao i povratnici na prijemu servisa Sulejman Bekrić i Emin Peruničić.

Pazar je do mesta među 16 najboljih u Kupu Srbije stigao pobedom u Užicu nad istoimenim domaćinom od 3:1 u setovima.

“Utakmica sa Vojvodinom je značajna za nas. To je prava prilika za proveru forme i mogućnosti svakog pojedinca. Momci su slobodni su da pokažu svoj talenat. Respekt postoji, ali na terenu je borba za svaki poen i set. Sve je važno. Mlada ekipa mora da ima pobednički mentalitet, koji se gradi godinama”, ocenio je Rugovac.

Trener Novopazaraca dodao je i da je kroz treninge u mlađim reprezentativnim selekcijama Srbije dobro upoznao većinu odbojkaša Vojvodine.

Vojvodina i Novi Pazar igraju u subotu od 18.00 u Velikoj sali Sportskog i poslovnog centra Vojvodina.

Trofej u Kupu Srbije brane odbojkaši beogradskog Partizana.

M. Minić

The post Rugovac: Na pobedu protiv Vojvodine u Kupu Srbije (subota, 18.00) appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Rugovac: Na pobedu protiv Vojvodine u Kupu Srbije (subota, 18.00) appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO