SANDŽAK PRESS NAZVAO TURSKI DIJANET “PSIMA” !!!

Ono što možemo primjetiti poslednja dva dana je oblik najnizeg ljudskog poriva “mržnje” prema svima koji nisu za Muamera Zukorlića. I ovaj oblik iskljucivosti i mrznje je karaketrističan za predislamske arape(ovakav način izražavanja i ponašanja, prema bratu muslimanu, isključuje bilo koji oblik imana).

Hvala Allahu dz.š. da je mržnja sve manje prisutna u običnom džematu, ali se svela na par ljudi koji se kriju iza portala SandžakPRESS, i sada izlazi na vidjelo u najgorem obliku. Ali ako svoju mržnju prema nam bratskom narodu Turske i Dijanetu Republike Turske, ne kriju, čak što više, uopšte ne prezaju da ljude u Turskoj nazivaju čak i „psima“. U današnjem tekstu nazvali su sadašnju vlast “kopek”, u našem jeziku manje više nepoznata riječ, ali u tursko ima značenje “pas”.

Rečenicu sa SandžakPRESS-a prenosim u cjelosti: „U Turskoj je vazda bilo Kopeka, ali je vazda bilo i Ertugrula, koji će da stanu u kraj svim kopecima.“ Ovdje se radi o prezimenu osobe iz 13.vijeka koji se spominje u poznatoj seriji „Ertugrul“ kao osoba ’Sadettin Kopek bin Muhammed’, a čije prezime u prijevodu znači „Pas“, tako da na jedan ironičan način pokušavaju Turke nazvati i psima, ne krijući svu mržnju prema Turskom narodu, kazali su i ono što im se u dušama krije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO