Suma: Novi Pazar je sada moja ljubav

Dugo su u Pazaru čekali na Sejdubu Sumu. A kad je tako, to nije mogao da bude sasvim običan dolazak. Prvi put je neki fudbaler zadužio plavo-beli dres pravo iz vazduha – iz helikoptera. Nije bilo organizovanog dočeka za verovatno najzvučnije pojačanje u istoriji popularnog kluba, ali su na Atletski stadion poslednjeg radnog dana u sedmici došli ljubitelji fudbala koji su bili u prilici, kao i dečaci iz fudbalske škole Novog Pazara.

Svi su želeli da vide novu akviziciju Plavih, da se slikaju i pozdrave harizmatičnog ofanzivnog vezistu, posle putešestvija s početnom tačkom u rodnoj mu Gvineji, preko prestonica Turske i Srbije, s ciljem u Novom Pazaru i Mozzart Bet Superligi. U vazduh je poletelo i 20 belih golubova, shodno broju na Suminom novom dresu.

“Novi”, krenuo je Suma.

“Pazar”, spremno su dočekali klinci u plavoj sportskoj opremi.

I tako nekoliko puta, posle čega je nekadašnji fudbaler Slovana iz Bratislave, Partizana, Makabija iz Haife, Kuvajta i još nekih afričkih, azijskih i evropskih klubova izašao pred novinare.

Suma: Novi Pazar je moj izbor
“Hvala ne srdačnoj dobrodošlici. Atmosfera je neverovatna. Mislim da je ovaj dolazak u Novi Pazar lepa prilika za mene. To je bio moj izbor, mnogo sam zadovoljan što sam danas ovde, što sam postao deo priče. Mislim da se i članovi kluba tako osećaju. Zajedno ćemo uraditi nešto za Pazar”, rekao je Suma.

Zatekao je i jedno dobro poznato lice.

“Poznajem jednog fudbalera Novog Pazara, to je moj sunarodnik i prijatelj Abdulaj Sise. Gledao sam ovu grupu momaka u ligaškim utakmicama, dok sam čekao vizu. Izgledaju vrlo dobro. Došao sam da im prenesem moje iskustvo”.

Priznaje da još uvek nije u željenoj fazi po pitanju fizikalija.

“Trenutno nisam stoprocentno spreman, ali sam trenirao kući. Verujem da ću se uskoro naći na terenu”, konstatovao je Suma.

Na pitanje da prokomentariše dešavanja u njegovom prethodnom klubu u Srbiji, kratko je rekao:

“Povremeno pogledam neku utakmicu Partizana, ali ne stalno. Mi pričamo o Novom Pazaru, sada je Novi Pazar moja ljubav”, uz osmeh je konstatovao 32-godišnji fudbaler iz Gvineje.

Međedović: Najveći posao kluba
Zadovoljstvo nije krio ni generalni sekretar Pazaraca Fikret Međedović.

“Ovo je apsolutno najveći posao našeg kluba. Mislim da je Sejduba Suma najveće ime što je kročilo ovde”, nema dilemu prvi klupski operativac.

Pojašnjava zbog čega je od dogovorenog posla do sletanja Sume u trening kamp Pazaraca prošlo šest sedmica.

“Najpre smo čekali radnu dozvolu, vizu… Kad smo kompletirali papire, desile su se komplikacije s letom. Letovi iz Gvineje su otkazani zbog nevremena, a dva su nedeljno. Ukrcao se u sredu i biznis klasom stigao do Istanbula. Zbog identične klase avioprevoznika, krenuo je put Beograda tek jutros u 06.30. Postarali smo se da doće kao najveća zvezda, kako dolikuje, a što on zaista i jeste. Nadam se da će nam sve vratiti dobrim partijama na terenu”.

Ali, ne samo na terenu…

“Apsolutno, to je marketinški sjajan posao. Sprema se novi ‘Plavi šop’, radiće kao nikada ranije. Potražnja je ogromna, za dresovima, za Sumom”.

Ostao je zagonetan na kraju:

“Do kraja prelaznog roka ćemo možda dovesti još jednog fudbalera zvučnog imena”, izustio je Fikret Međedović.

M. Minić / Mozzart Sport

Foto: FK Novi Pazar

The post Suma: Novi Pazar je sada moja ljubav appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Suma: Novi Pazar je sada moja ljubav appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO