Tandir sa Zindovićem obilježio godišnjicu “oslobađanja” Prijepolja od Turaka

Predstavnici vlasti opštine Prijepolje, predvođeni predsjednikom Dragoljubom Zindovićem, položili su danas vijenac na spomen obilježje u centru grada podignuto u znak sjećanja na stradale u ratovima od 1912. do 1918. godine.
Polaganju vijenaca prisustvovao je i Samir Tandir, predsjednik Opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Prijepolju.
Kako prenosi list Polimlje na svojoj internet stranici, povod je bila stogodišnjica završetka Velikog rata i ulazak Druge armije u Prijepolje pod komandom vojvode Stepe Stepanovića, što je označilo i konačno “oslobođenje ovog prostora od okupacije”.

Petnaestog septembra 1918. godine srpska vojska, nakon albanske golgote i oporavka na Krfu, probila je Solunski front i za samo mjesec i po dana, oslobodila Srbiju. U nebranjeno Prijepolje, bez ispaljenog metka, 31. oktobra 1918. godine ušli su oslobodioci Druge armije, pod komandom vojvode Stepe Stepanovića, piše list Polimlje.
U prigodnom obraćanju, predsjednik opštine Dragoljub Zindović podsetio je na golgotu kroz koju je prošla srpska vojska i srpski narod tokom četiri godine najstrašnijeg rata do tada, koji je odnio milionske žrtve, a Srbiju označio na mapi kao poprište najvećeg stradanja u Velikom ratu.

Izvor Sandžačke

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO