Telekom nije prodat, šta dalje?

Nakon odluke da ne proda većinski paket akcija Telekoma Vlada razmatra dalje korake.

Razmislja se ili o prodaji manjiskog dela ili profesionalizaciji menadžmenta. U svakom slučaju, ministar za telekomunikacije Rasim Ljajić kaže da 2016. godina mora biti posvećena reorganizaciji Telekoma ukoliko ta kompanija želi da zadrži pozicije na tržištu .

Telekom ostaje u rukama države i naredne godine, konačna je odluka Vlade Srbije. Iako je 2015 bila posvećna pripremama za privatizaciju dobra vest je da je Telekom je povećao broj korisnika, kaže ministar Ljajić. Ipak mora se odlučiti šta dalje.

“Više opticaja je i igri jedno je i prodaja manjinskog paketa akcija, mi smo među ponuđaćima imali jednog ko je bio zainteresovan za manjinski paket, ali je ceo tender po preporuci privatizacionog savetnika bio takav da proda većinski deo.Nije bilo moguća kupovina manjinskog paketa, ukoliko bude zainterovanih to jeste jedna od opcija”, kaže Ljajić.

Tržiste telekomunikacija se u svetu smanjuje, pojavljuju se novi servisi , nove usluge. U toku je nemilosrdna utakmica da li Telekom može da je prati?

“Opocija jeste i da se traži profesionalni mendžament, da vidimo kakve ce tu ponude biti, ali u svakom slučaju Telekomu predstoji reogranzacija .. . Telekomu predstoji proces prilagođavanja tržištu. Naredna godina biti godina posvećena reogranizacija Telekoma na ovaj ili onaj način., ne možemo izgubiti nijednu godinu, jer će utkamica biti žestoka”, kaže Ljubomir Madžar ekonomista.

Ekonomist navode da Vlada mora da pazljivo da razmotri dalje korake.

Da telekom morati da bude restrukturiran,najavio je i ministar za rad Aleksandar Vulin . On je za televiziju Pink rekao da to znači da će smanji broj zaposlenih i promeni pristup poslovanju.

izvor: B92

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO