U Bosni i Hercegovini više od dvojice osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda?

PODGORICA – Bosna i Hercegovina je u fokusu crnogorskih istražitelja ovih dana jer proveravaju da li se tamo kriju osumnjičeni za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, piše danas portal RTCG.

Prema informacijama iz istrage, navodi portal, ne isključuje se mogućnost da je u BiH više od dvojice osumnjičenih, za koliko se pouzdano zna da su prešli granični prelaz Šćepan Polje 11. septembra.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske obavili su već pretrese na nekoliko lokacija u okolini Jahorine kako bi se utvrdilo da li se osobe osumnjičene za kopanje tunela kriju na tom području, ali zasad niko nije uhapšen.

Pretresi su sprovedeni nakon što su crnogorski istražni organi informisali kolege u BiH da su dvojica osumnjičenih pobegli na teritoriju te države. Druga dvojica su, saopšteno je ranije, prešli u Srbiju ali se ne isključuje da su kasnije i oni prešli na teritoriju BiH.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić izjavio je prošlog meseca da je u dosadašnjoj istrazi otkriveno da su u kopanju tunela učestvovali Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije.

On je tada na konferenciji za novinare pokazao njihove fotografije i izrazio očekivanje da će uz pomoć Srbije ili zemalja gde se nalaze brzo biti uhapšeni s obzirom na to da su, kako je kazao, nakon otkrivanja tunela napustili Crnu Goru.

Portal piše i da još traje potraga za ženom koja je pomagala osumnjičenima za kopanje tunela.

U pitanju je Katarina Baćović. Po nezvaničnim informacijama, istražitelji proveravaju da li je Baćović zloupotrebila i predmete i podatke kojima je pristup imala njena majka, koja je zaposlena je u pisarnici Višeg suda u Podgorici.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO