U Sankt Peterburg po investitore

meho_mahmutovic

Gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović, boraviće od 22.do 25.aprila u Sankt Peterburgu, kao član privredno političke delegacije Srbije. Delegacija od stotinu trideset članova, među kojima je i sedamdeset privrednih preduzetnika, će u Rusiji boraviti u organizaciji grada Jagodine, a uz podršku donatora te lokalne samouprave.

“Pozitivno iskustvo Jagodine treba preneti I na okruženje. Novi Pazar stremi evropskoj orijentaciji I sve što smo radili na polju inrastrukture ali I na drugim poljima vodi ka tome. Politika koju realizujemo forsira ideju o otvaranju novih radnih mesta, za šta nam je neophodna politička stabilnost ali I podrška bratskog okruženja, brojnih bratskih gradova. Mi možemo, s obzirom na bratimljenje sa gradovima Turske biti most saradnje između te zemlje I Rusije. Rusija je za nas dostupno I u ovom trenutku najveće tržište, primamljivo u svakom pogledu. Cilj nam je da ubedimo investiture Rusije da dođu u Novi Pazar, ali želimo I da prezentujemo ponudu naših privrednika ruskom tržištu”, istakao je gradonačelnik Novog Pazara.

Mahmutović je izrazio zadovoljstvo inicijativom gradonačelnika Jagodine, jer je u razvoju zemlje u celini, ključno partnerstvo među lokalnim samoupravama.

Dragan Marković Palma, gradonačelnik Jagodine i domaćin konferencije održane u tom gradu uoči odlaska delegacije u Sankt Peterburg, govorio je u uvodnom izlaganju o Novom Pazaru kao o nekadašnjem gigantu tekstilne I obućarske industrije, “koji zavređuje da ponovo oživi, kako bi građanima obezbedio nova radna mesta”.Marković je rekao da se delegacija Novog Pazara našla na listi putnika za Rusiju, kao rezultat želje Jagodine da podrži napore novopazarskih vlasti u sprovođenju politike zapošljavanja. Obrazlažući zašto je kao mogući investitor odabrana Rusija, Marković je rekao:

“Ta zemlja je veoma važna za Srbiju, posebno zbog povoljnog trgovinskog i bescarinskog sporazuma i mi ćemo u Sankt Peterburgu našim domaćinima predočiti sve povoljnosti privredne saradnje sa Srbijom, a cilj naše posete je da zainteresujemo njihove investitore, da ulože svoj novac i otvore nova radna mesta”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO