Naslovna Sandžak Novi Pazar Vučić: Italijani, Arapi i Česi ulažu u Pešter

Vučić: Italijani, Arapi i Česi ulažu u Pešter

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da su italijanska kompanija “Kremonini” (Cremonini) i arapska “Al Dahra” zainteresovane za ulaganje u proizvodnju goveđeg mesa na Pešterskoj visoravni.

On je gostujući u emisiji “Ćirilica” na televiziji Hepi (Happy) rekao da ove dve kompanije planiraju da sa lokalnim proizvođačima sa Peštera naprave najveću fabriku za proizvodnju i preradu goveđeg mesa.

“Kremonini je jedan od najvećih evropskih proizvođača. Uspeli smo da dovedemo gospodina Kremoninija u Beograd i da razgovaramo o tome. Oni hoće sa Arapima da investiraju i otvaranjem ove fabrike bismo podigli Pešter”, izjavio je Vučić.

On je dodao i da je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović radila na dovođenju čeških investitora na Pešter i da se nada da će biti postignut dobar aranžman za izgradnju termoelektrane Štavalj.

“Onima koji se protive gradnji termoelektrane Štavalj i zalažu se za čistu energiju poručujem da od te čiste energije kod nas nema ništa, to će biti tek za 50 godina, a ljudi treba da prežive do tad”, rekao je Vučić.

(100+)

Exit mobile version