Zapuštena brana na trnavici preti, niko je ne čisti! FOTO

Narandžasti meteo alarm upaljen je za teritoriju cele Srbije, Novi Pazar, kao grad koji jedini nije potopljen u vreme prošlogodišnjih poplava u Srbiji preživeo je zahvaljujući branama koje je donirala Evropska unija. Međutim te brane ni do danas nisu očišćene pa ukoliko se desi da bujični tokovi reka usled kiša povećaju svoj vodostaj ovi “spasitelji” grada će popustiti.

Godinu dana nakon velikih poplava meštani Trnave koji su bili žrtve poplava pre nekoliko godina žive u strahu da brana koja ih je spasila od poplava prošle godine nedaj bože ne popusti pošto je puna mulja i blata a već duže vreme nije očišćena.

“Njeni odvodi koji propuštaju određeni deo vode su začepljeni usled velikih nanosa mulja i peska koje je Trnavica donela zimus. Svesni smo da ima neodgovornih koji su takođe doprineli ovakvom stanju ali smo takođe apelovali da se brana očisti međutim ništa” kaže jedan od meštana.

Fotografije koje smo dobili pokazuju branu koja je izgrađena u blizini fabrike Bros u ovom naselju a na njima se vidi da su svi odvodi brane zatisnuti ali i da je brana “pukla” sa jedne strane.
Da li će se neko setiti da ovu branu očisti i meštane spasi eventualnih poplava videćemo.
Fotografije koje smo dobili uslikane su pre dva meseca kada je ova reka pretila ali brana je izdržala.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO