Završen sastanak Vučića, Dačića i Nikolića: Državni vrh će uskoro doneti izuzetno teške odluke

drzavni vrh

 

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je danas da će narednih dana državni vrh biti u prilici da donese neke izuzetno teške odluke kada je reč o Kosovu i da će javnost biti detaljno obaveštavana.

– Nismo postigli nikakav kompromis, ali smo rešeni da ka njemu idemo. Ova runda pregovora prevazišla je sva naša negativna očekivanja i situacija je veoma teška – rekao je Đurić novinarima nakon sastanka najviših zvaničnika u Predsedništvu Srbije.

Sastanak državnog vrha na kome je bilo reči o sinoćnjim briselskim pregovorima završn je u Predsedništvu Srbije.Delegacija je kasno sinoć završila pregovore u Briselu, bez postignutog dogovora, a u Predsedništvo Srbije došli su pravo sa aerodroma.

U zgradu na Andrićevom vencu ušli su premijer Srbije Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica Vlade zadužena za evrospke integracije Suzana Grubješić, ministar inostranih poslova Ivan Mrkić, Direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin i savetnik predsednika Marko Đurić.

Osma runda dijaloga u Briselu završena je sinoć bez dogovora, a šefica evropske diplomatije i posrednica u dijalogu Ketrin Ešton saopštila je da je za nju politički dijalog završen i da očekuje od Beograda i Prištine da je obaveste o tome šta su odlučili.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO