KOLUMNA: Imate li vode? Vi u Selakovcu, Deževi, Muru? Imate li za bašče, njive i voćnjake?!

U većini gradova Srbije, pa i u najvećem glavnom gradu Beogradu na snazi su restrikcije vode, takodje restrikcije i u Novom Sadu, Kraljevu i drugim gradovima, jedino u Novom Pazaru restrikcija vode nema.

No, očigledno da na to niko ne obraća pažnju, niko da se seti kako je bilo prije par godina i kako su se napajali vodom sa česama širom Novog Pazara, kako nisu imali vode za piće o tuširanju da ne govorimo.

Sada ima vode i za Deževu, Mur, Selakovac… Ima vode i za visinske zone a ima i da se zalivaju voćnjaci, livade, bašče, ulice kad ožeže vrućina.


Protesti zbog nestašice vode u np

Pazar je problem vodosnabdevanja rešio i sve to zahvaljujući jednom čoveku, koji, kada je govorio da će problem sa vodom biti rešen nailazio na osude i svakakve komentare.

Pisali su razni da Rasim laže, da od toga nema ništa, da je to samo zato što će uskoro izbori i tako redom.

Kada je urađen sistem za vodosnabdevanje bilo je, "nemamo u brda vode" kad se uradiše crpne stanice, popucaše neke cijevi "goreo je internet" da su pare pokradene i da vode nema. Sevisiraše se i te cijevi dodje leto u Pazar svi imaju vodu.

E, sad, sad zakačili crijeva i zalivaju ulice, bašče, njive, pečenjake i pojedini kukaju kako nema dovoljno dobar pritisak.

Kada je neko od Vas upozorio komšiju da ne zaliva ulicu, njivu, šljivu? Niko da kaže e vala svaka im čast. Niko da se seti kako je Rasim išao po Kuvajtu da traži pare za vodosnabdevanje, ada ni da pomene da vode ima.

Nema ni medija, televizija koja od opštinskih para informiše javnost nikako da provali sistem kako da građanima skrene pažnju da vode ima, ali da mora da se bar malo prištedi. Mozak se ne pali, ostao na otavi negde po plažama ili bazenima.

No, bitno je da ima vode, da je on (Rasim) svoju riječ koju je dao ispoštovao a to što smo mi neodgovorni i imamo slabo pamćenje to je valjda od Boga.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO