Odbornici SDA Sandžaka traže privremeni sastav izvršnih organa grada

Odbornici Stranke demokratske akcije SDA Sandžaka predali su danas predsednici lokalnog parlamenta Aneli Halilović Šemsović i gradonačelniku Nihatu Biševcu niz od 10 zahteva kojima se, traži da lokalni parlament izabere privremeni sastav izvršnih organa grada i novo rukovodstvo tog zakonodavnog tela. U nizu od 10 zahteva, traži se i smena svih direktora i organa upravljanja u javnim preduzećima i imenovanje privremenih organa koji bi bili sastavljeni od po jednog predstavnika svih odborničkih grupa u gradskoj skupštini.

Sličan scenario traži se i po pitanju imenovanja novih saveta mesnih zajednica, privremene komisije za internu reviziju i budžetsku inspekciju, kao i jedinice civilne zaštite.
Odbornici SDA zahtevaju i sprovođenje odluka koji je lokalni parlament ranije usvojio, a koji se odnose na sprovođenje javnog konkursa za izbor lokalnog ombudsmana, izradu programa zaštite životne sredine od 2021. do 2023. godine i realizaciju projekta stomatološke ordinacije za osobe sa invaliditetom.

Od lokalnih vlasti zatraženo je i podnošenje izveštaja o stanju životne sredine, kao i naknada štete od poplava građanima od 19. januara i 14. juna.
Šef odborničke grupe SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj kazao je da je ovo “poslednji pokušaj” te partije da putem institucija reše probleme u gradu koje je, kako je rekao, stvorila vladajuća većina.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO