Prvi ”El Dorado” fest u Novom Pazaru

Nedaleko od grada, u novopazarskom naselju Mur, u toku je prvi Festival konjičkog sporta. Ovu nesvakidašnju manifestaciju, sa namerom da preraste u tradicuju, organizuje Konjički klub ”El Dorado” i Sportski savez Novog Pazara uz podršku Grada, Ustanove za sport, Turističke ogranizacije i Odreda izviđača ”Sandžak”. Prvi festival konjičkog sporta u gradu mladih i sporta ima tkmičarski i revijalni karakter, a posetiocima nudi raznovrsne programske sadržaje.

U senijorskoj trci učestvovalo je 14 jahača iz cele Srbije. Prvo mesto zauzeo je Lazar Ilić iz Velike Plane, drugo Elvedin Husović, a treće mesto dele Ajša Mavrić i Ivan Ilić. Prema ocenji stručnjaka u ovoj oblasti, trka je protekla bez ikakvih problema iako je staza bila naporna, kako za konje, tako i za jahače.

Nakon tradicionalnog ručka za goste, u planu je prezentacija Škole jahanja, konjičkih kampova i rekreativni program. Ljubuitelji streličarstva imaju priliku da se oprobaju u gađanju u metu uz instrukcije izviđača, a priređen je i raznovrstan kulturno-zabavni program.

Juniorska konjička trka počinje u 16 časova, a u završnici biće organizvoana dodela nagrada i priznaja zaslužnima.

Novoj manifestaciji u gradu sporta i gradu mladih prisustvovale su brojne zvanice javnog, političkog i društvenog života uže i šire društvene zajednice. Među njima su bili: lider i osnivac SDP-a Rasim Ljajić, ministar turizma i omladine Husein Memić, gradonačelnik Novog Pazar, Nihat Biševac, predsednica Skupštine grada Novog Pazara Anela Halilović Šemsović, predsednica SO Tutin Fazila Ferizović Berović. Prisustvovali su i predstavnici javnih preduzeća i ustanova, ali i proslavljeni sportisti Teodora Simović io Elzan Bibić.

The post Prvi ”El Dorado” fest u Novom Pazaru appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Prvi ”El Dorado” fest u Novom Pazaru appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO