Takmičenjem na bazenu počeo Memorijal Safet Mavrić Ćako

Takmičenjem najmlađih u plivanju počeo je 26. Memorijal Safet Mavrić Ćako. Nadmetanja u plivanju i ribolovu, kao i planinarska ruta zakazani su za nedelju.

Memorijal organizuje tradicionalno novopazarski Sportski savez koji godinama od zaborava čuva sećanje na sportsku legendu Safeta Mavrića Ćaka. Organizaciju ove masovne manifestaciju pomogli su plivački klubovi, Gradska organizacija sportskih ribolovaca Novi Pazar i Planinarski klub Sandžak. Generalni sekretar novopazarskog Sportskog savez, Nermin Zećirović, kaže da je manifestacije poput ove čast realizovati i da se iz godine u godinu radi na njihovom unapređenju.

Plivačka nadmetanja nastavljaju se u nedelju na jezeru Gazivode, na popularnoj Pazarskoj plaži. Tu će biti organizovana kružna trka na 1.500 i 5.000 metara. Obe trke su u kalendaru Plivačkog saveza Srbije. Ribolovci će se takmičiti na reci Raški i jezeru Gazivode. Planinari su u okviru Memorijala već odradili uspon na Hajlu, u nedelju će preko Rogozne doći do Pazarske plaže gde završavaju rutu.

The post Takmičenjem na bazenu počeo Memorijal Safet Mavrić Ćako appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Takmičenjem na bazenu počeo Memorijal Safet Mavrić Ćako appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO